Oproep voor structureel kwalitatieve en kindvriendelijke opvang - Yayla, Ayla; Geldermans, Bart (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2024)
In deze bijdrage roepen de auteurs het toekomstige kabinet op om structureel kwalitatieve en kindvriendelijke opvangplekken voor alleenreizende minderjarigen te realiseren. De opdracht om opvangplekken te realiseren voor deze minderjarigen is onderdeel van de Spreidingswet. Deze wet, die overigens door het Hoofdlijnenakkoord[1] weer op losse schroeven staat, is een eerste stap daartoe, maar op zichzelf niet voldoende.