Meeste stemmen gelden echt niet altijd - Myjer, Egbert (Nederlands Tijdschrift voor de Mensenrechten, 2026)
Oud EHRM-rechter Egbert Myjer myj/mert over de groeiende trend, zowel in de Verenigde Staten als in Europa, waarbij politici kritiek leveren op rechterlijke uitspraken. Zelfs in landen die tot de ‘founding fathers’ van de Raad van Europa horen, wordt wel geopperd bepaalde uitspraken van het EHRM te negeren.